FAQ

Teksteditor

Hoe maak ik een ankerlink naar een andere pagina?

1. Ga naar het blok / de tekst waar je naartoe wilt linken
  2. Klik op het icoon 'Interne link'
  3. Er verschijnt nu een pop-up waar je een naamgeving kan invullen. Vul hier een korte naam zonder spaties en vreemde tekens. Bijv. hoofdstuk2
  4. Klik op 'ok' en er verschijnt nu een vlaggetje in de lopende tekst.
  5. Sla de tekst op.
  6. Kopieer de url van de pagina uit de adresbalk, zonder domeinnaam. Bijv. /index.php?pid=...

7. Ga nu naar de pagina waar de link aangemaakt moet worden.
  8. Selecteer de betreffende linktekst en klik op 'Link invoegen/wijzgen'
  9. Plak bij het veld 'URL'  de zojuist gekopieerde url.
  10. Voeg aan deze URL op het einde een # toe met de naamgeving uit stap 3. Bijv. #hoofdstuk2
  11. De URL wordt nu bijvoorbeeld /index.php?pid=...#hoofdstuk2
  12. Klik op 'ok' en sla de tekst op.

Hoe maak ik een ankerlink op dezelfde pagina?

1. Ga naar het blok / de tekst waar je naartoe wilt linken
  2. Klik op het icoon 'Interne link'
  3. Er verschijnt nu een pop-up waar je een naamgeving kan invullen. Vul hier een korte naam zonder spaties en vreemde tekens. Bijv. hoofdstuk2
  4. Klik op 'ok' en er verschijnt nu een vlaggetje in de lopende tekst.
  5. Sla de tekst op.

6. Ga nu naar het blok / de tekst waar je de link wilt plaatsen die verwijst naar bovenstaande blok
  7. Selecteer de betreffende linktekst en klik op 'Link invoegen/wijzgen'
  8. Vul bij het veld 'URL' een # met de naamgeving in Bijv. #hoofdstuk2
  9. Klik op 'ok' en sla de tekst op.

Hoe maak ik een link aan op tekst?

1. Ga naar het blok / de tekst waar je naartoe wilt linken
  2. Klik op het icoon 'link'
  3. Er opent een pop up met de volgende mogelijkheden
  4. Via URL, is het mogelijk een link te maken naar een andere externe pagina. Plus er staat een knopje 'Bladeren op server' hier is het mogelijk om naar een bestand uit bestandsbeheer, zoals bijvoorbeeld een pdf te linken.
  5. Via Ankerlink in pagina, naar een stuk tekst verder op een pagina
  6. Link naar interne pagina, een link maken naar een interne pagina op de website
  7. Email, hier is het mogelijk een link te maken naar een e-mailadres bv. info@yelloobox.com
  8. Klik op 'ok' en sla de tekst op.

Hoe kan ik een pagina link doorverwijzen?

Ga in de bovenbalk naar Start > Doorverwijzingen op deze plek is het mogelijk om een lange url om te zetten naar een korte url.

1. Klik op toevoegen en geef een duidelijke, deze is verder niet zichtbaar
  2. Bij url benaming komt de huidige url die omgezet moet worden
  3. Redirect de pagina naar een bestaande pagina in het cms
  4. Klik op opslaan en de url van stap 2 zal redirecten naar de pagina uit stap 3

Als je de url wil wijzigen van een enkele pagina kan dat via: Pagina > Pagina wijzigen > tab seo instellingen > url benaming
Let op: als je een url wijzigt, de oude url werkt dat niet meer.

Video

Hoe plaats ik een YouTube video?

U kunt een video van YouTube plaatsen door middel van de volgende stappen:

1. Ga naar de video in YouTube
  2. Klik op de “delen” knop onder de video. Er verschijnt nu een extra venster
  3. Klik op het tabblad “insluiten” en kopieer de code die je te zien krijgt.
  4. Log vervolgens in, in het CMS en ga naar de gewenste pagina
  5. Maak een nieuw blok aan
  6. Wijzig de blok layout van het nieuwe blok naar “video”
  7. Klik op de knop “video instellingen” die nu is verschenen
  8. Plak de code van youtube in het veld “insluitcode” en klik op “opslaan”
  9. De video is nu geplaatst