Pagina aanmaken

Om een nieuwe pagina aan te maken volgt u de onderstaande stappen.

1. Open het tabblad 'pagina' in de beheerbalk
  2. Klik op de knop 'pagina toevoegen'
  3. U krijgt nu een pop-up om de pagina aan te maken.

Velden uitleg - tabblad 'algemene instellingen'

Veld Betekenis
Pagina knopnaam Deze benaming zal worden weergegeven in het menu.
Pagina titel Deze benaming wordt geplaatst als standaard titel op de pagina.
Template Dit is de pagina template eigenschap. Enkele voorbeelden van templates zijn:
- Standaard; tekstpagina met blokkensysteem
- Sitemap; automatische inhoudsopgave van de boomstructuur
- Nieuws; automatische uitlezing van uw recente nieuwsberichten
- Nieuwsarchief; automatische uitlezing van al uw nieuwsberichten
Pagina valt onder Hier geeft u aan onder welke pagina uit de boomstructuur u de nieuwe pagina wilt laten vallen.
In welke menu opnemen  Hier bepaalt u of de pagina wel (ja) of niet (nee) zichtbaar mag zijn in het menu. Indien u meerdere menu posities heeft krijgt u bij het aanmaken van een pagina onder de homepage een pulldown met de mogelijkheid te kiezen in welk menu de pagina zichtbaar moet worden.
Positie in menu Numerieke positie in het menu om de volgorde te bepalen.
Tip: via de knop Menu Builder is een eenvoudig overzicht te zien van de pagina's op deze plek is het mogelijk om makkelijk pagina's te verplaatsen van positie.

Velden uitleg - tabblad 'SEO instellingen'

Indien u over een zoekfunctie binnen de website beschikt zal deze kijken naar de SEO instellingen om de relevantie van zoekresultaten beter te bepalen.

Veld Betekenis
SEO titel Deze benaming wordt geplaatst binnen de title-tag van de pagina. Deze ziet u in het tabblad van de browser en als titel van een resultaat binnen zoekmachines.
Keywords Hier kunt u kommagescheiden zoekwoorden invoeren die relatie hebben met de pagina-inhoud. Deze worden geplaatst als meta-tag binnen de website.
Let op; het toevoegen van keywords heeft geen invloed op uw score binnen zoekmachines. Het invullen van de pagina-keywords beïnvloedt wel de relevantie bij de interne zoekfunctionaliteit indien deze aanwezig is.
Beschrijving Hier kunt u een korte beschrijving invoeren die relatie heeft met de pagina-inhoud. Deze wordt geplaatst als meta-tag binnen de website. Zoekmachines zullen deze als beschrijving bij een resultaat tonen en zal verder niet zichtbaar zijn op uw website.
URL benaming Deze benaming komt terug als paginanaam in de URL. Let op; er mogen geen vreemde tekens of spaties gebruikt worden bij de invoer.

Velden uitleg - tabblad 'Geavanceerde instellingen'

Veld Betekenis
Pagina opnemen in Sitemap? Hier is het mogelijk om de pagina niet te tonen in de sitemap met de optie ja of nee
Pagina direct doorlinken De pagina kan direct worden doorgelinkt naar een ex- of interne pagina.