Blockbuilder

Met de Blockbuilder kun je eenvoudig content overzichtelijk organiseren op één pagina. Een pagina bestaat uit verschillende secties, ook wel containers genoemd. Elke container kan meerdere kolommen bevatten, waardoor je de content flexibel kunt indelen.

Door meerdere containers onder elkaar te plaatsen, houd je het overzichtelijk. Daarnaast kun je verschillende achtergrondkleuren toepassen op elke container, wat helpt om verschillende soorten content visueel van elkaar te onderscheiden.

Voorbeelden van kolomverdelingen:

• 100%: Eén enkele kolom over de volledige breedte
  • 50% / 50%: Twee kolommen van gelijke breedte
  • 70% / 30%: Een bredere kolom naast een smallere kolom

Door verschillende verhoudingen te gebruiken, kun je de pagina dynamisch en aantrekkelijk indelen, afhankelijk van de inhoud. Je kunt voor elk apparaat (desktop, laptop, tablet en mobiel) afzonderlijke percentages instellen, zodat de indeling van de kolommen zich automatisch aanpast aan het schermformaat. Dit zorgt voor een optimale weergave van je content, ongeacht welk device de gebruiker gebruikt.

Rijen indelen en opmaken

In het bovenstaande voorbeeld zie je hoe je een rij kunt indelen met verschillende kolombreedtes. Via het instellingen-icoon van een rij kun je eenvoudig een achtergrondkleur toevoegen. Dit helpt om visuele verschillen tussen verschillende contentsecties te benadrukken, waardoor de pagina niet alleen overzichtelijk, maar ook aantrekkelijk wordt voor de gebruiker.