Redirects

Werken met redirects, wat zijn dat?

Een redirect (doorverwijziging) is een handige manier om bezoekers automatisch van de ene URL naar een andere te sturen. Dit is vooral nuttig wanneer een pagina is verplaatst of verwijderd, of als je een tijdelijke actiepagina hebt die na verloop van tijd weer verandert.

Voorbeeld: yelloobox.com/pagina/nieuws/loremipsumdoloritsamet veranderen naar: yelloobox.com/korteurl

Hoe kun je een redirect aanmaken?

• Onder het tabblad Algemeen > Doorverwijzingen
  • Klik op Nieuw item om een nieuwe redirect aan te maken.
  • Vul een administratieve titel in. Deze titel helpt je om de redirect later snel terug te vinden.
  • Bij URL vul je in wat de nieuwe URL moet zijn. Dit is de bestemming waar de bezoeker naar wordt doorgestuurd.
  • Kies bij Omleidingstype waar de URL naartoe moet worden omgeleid. Je kunt kiezen uit een pagina, een bestand, of een andere URL.
  • Als je de redirect wilt gebruiken in bijvoorbeeld een advertentie, kun je het UTM-vinkje inschakelen. Dit zorgt ervoor dat er trackingcodes worden toegevoegd, zodat je de prestaties kunt volgen in analyses.
  • Opslaan en de redirect is ingesteld!

Ook 404 pagina's worden hier beheerd

In het 404-pagina's-tabblad worden automatisch alle URL's weergegeven waar bezoekers op terecht zijn gekomen die niet (meer) bestaan. Dit helpt je om dode links (404-fouten) op te sporen en te corrigeren.

Hoe beheer je 404-pagina’s?

1. Ga naar het 404-pagina's-tabblad in de Doorverwijzingen module
  2. Je ziet hier een lijst met alle URL's die een 404-fout hebben gegenereerd.
  3. Klik op een item om het te bewerken.
  4. Je kunt de URL vervolgens doorverwijzen naar een bestaande pagina door een redirect in te stellen.
  5. Sla de aanpassing op