Mappen beheren

Nieuwe map toevoegen

Volg de onderstaande stappen om een nieuwe map aan te maken:

1. Ga naar (en selecteer) de map waar u de nieuwe map onder wilt plaatsen.
    Wilt u bijv. een nieuwe map in de map Afbeeldingen aanmaken dan klikt u op de map Afbeeldingen, zodat deze wordt gemarkeerd.
  2. Druk op de knop 'Map aanmaken' bovenaan binnen het blok bestandsbeheer.
  3. Voer uw gewenste mapnaam in en druk op 'Map aanmaken'.
    Let op; gebruik geen vreemde tekens binnen mapnamen deze worden niet geaccepteerd en omgezet.
  4. De nieuwe map is aangemaakt en beschikbaar binnen de mappenlijst.

Mapnaam hernoemen

U kunt een mapnaam hernoemen door de onderstaande stappen uit te voeren:

1. Ga naar (en selecteer) de map die u wilt hernoemen..
    Wilt u bijv. de map Afbeeldingen hernoemen dan klikt u op de map Afbeeldingen, zodat deze wordt gemarkeerd.
  2. Druk op de knop 'Map hernoemen' bovenaan binnen het blok bestandsbeheer.
  3. Voer uw gewenste mapnaam in en druk op 'Map hernoemen'.
    Let op; gebruik geen vreemde tekens binnen mapnamen deze worden niet geaccepteerd en omgezet.
  4. De map is hernoemd en beschikbaar binnen de mappenlijst.

Map verplaatsen

U kunt een map verplaatsen binnen uw bestandsbeheer door de onderstaande stappen uit te voeren:

1. Ga naar (en selecteer) de map die u wilt verplaatsen.
    Wilt u bijv. de map Afbeeldingen verplaatsen dan klikt u op de map Afbeeldingen, zodat deze wordt gemarkeerd.
  2. Druk op de knop 'Map verplaatsen' bovenaan binnen het bestandsbeheer.
  3. Selecteer de gewenste nieuwe locatie en druk op 'Map verplaatsen'.
  4. De map is verplaatst en beschikbaar op de nieuwe plek binnen de mappenlijst.

Map verwijderen

U kunt een map verwijderen binnen uw bestandsbeheer door de onderstaande stappen uit te voeren.
Let op; u kunt alleen een map verwijderen als er geen submappen meer aanwezig zijn.

1. Ga naar (en selecteer) de map die u wilt verwijderen.
    Wilt u bijv. de map Afbeeldingen verplaatsen dan klikt u op de map Afbeeldingen, zodat deze gemarkeerd wordt.
  2. Druk op de knop 'Map verwijderen' bovenaan binnen het bestandsbeheer.
  3. Bevestig de vraag of u de map wilt verwijderen met 'Ja'.
    Let op; alle bestanden die in de map staan worden ook verwijderd.
  4. De map is verwijderd en niet meer beschikbaar binnen de mappenlijst.

Map downloaden

Het is mogelijk om uw bestanden te downloaden voor lokaal gebruik
Let op; De bestanden blijven in het bestandsbeheer staan.

1. Ga naar (en selecteer) de map die u wilt downloaden.
    Wilt u bijv. de map Afbeeldingen downloaden dan klikt u op de map Afbeeldingen, zodat deze gemarkeerd wordt.
  2. Druk op de knop 'Bestanden downloaden' bovenaan binnen het bestandsbeheer.
  3. Bevestig de vraag of u de map alleen de bestanden in de map wilt hebben of ook de onderliggende mappen.
  4. U krijgt via uw browser een zip bestand aangeboden met de geselecteerde bestanden.